Otthon Centrum: jövőre már fellendülhet a lakáspiac

2012. február 22., szerda, 11:58 • Utolsó frissítés: 2012. február 22., szerda, 12:01
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Idén még nem javulnak érdemben a lakáspiaci tendenciák, de az Otthon Centrum szerint jövőre megindulhat a lendület a lakáspiacon.

A válság éveiben a lakáspiacon felére csökkent az adásvételek száma, tíz-tizenöt százalékkal estek az árak, és jelentősen nőtt az értékesítési idő. Míg 2007-ben Budapesten a piacképes, használt, téglalakások átlagosan valamivel több, mint két hónap alatt cseréltek tulajdonost, 2011-ben ehhez már négy hónapra volt szükség – derül ki a cég szerdán ismertetett elemzéséből.

Fotó:

A leghosszabb időt a családi házak értékesítésére kell szánni, átlagosan hat-hét hónapot, leggyorsabban pedig a panellakások kelnek el, átlagosan három hónap alatt.

Az Otthon Centrum felmérése szerint a tulajdonosi, közvetítőt igénybevevő nem eladóknak ennél is hosszabb értékesítési idővel kell számolniuk, ezért is nőtt a közvetítői szolgáltatás igénybevétele: Budapesten a közvetítők közreműködésével eladott lakások aránya elérte az 53 százalékot.


Otthon Centrum: jövőre már fellendülhet a lakáspiac
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X