szerző:
MTI

Románia tartja magát ahhoz az elkötelezettségéhez, hogy 2015-ben bevezeti az eurót és 2013-2014-ben csatlakozik az ERM-2 árfolyam mechanizmushoz - áll a 2012-es konvergencia programban.

A kormány 2014-re a hazai össztermék 0,7 százaléka alá tervezi leszorítani az államháztartás hiányát az idei 2,3 százalékról. A prognózis abból indul ki, hogy középtávon, azaz 2013-2015 között 3,1-3,9 százalék lesz a gazdasági növekedés üteme a beruházásoknak és az uniós alapok felhasználásának köszönhetően.

A visegrádi országok közül Csehországban a dolgok mostani állása szerint 2020 előtt valószínűleg nem fogják bevezetni a közös európai pénzt. Lengyelország sem tervezi az euró bevezetését 2015-ben, de a pénzügyminiszter szerint erre az időpontra teljesíteni kívánja az euróövezeti csatlakozáshoz szükséges legfontosabb követelményeket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!