szerző:
hvg.hu

Mintegy harmincezren jelentkeztek eddig a bankoknál a lakossági jelzálog fedezetű, deviza alapú hitellel rendelkezők számára kínált árfolyamgátas konstrukció iránt - közölte a Magyar Bankszövetség.

A Magyar Bankszövetség közleménye szerint a beérkezett igények feldolgozása folyamatban van, a bankok pedig elkötelezettek az iránt, hogy az év végéig feldolgozzák minden árfolyamgátra jogosult ügyfél kérelmét.

A közalkalmazotti és a köztisztviselői ügyfélkör elmúlt hetekben tapasztalt érdeklődése mellett a bankszféra most lehetőséget lát a folyamat felgyorsítására is, a szövetség pedig Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter kérésére arra szólítja fel a bankokat, hogy maguk is gyorsítsák fel az árfolyamgát ügyintézésének folyamatát. 

Eszerint a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők számára az eredetileg tervezett június 1. helyett május 2-án, a szabadfelhasználású jelzáloghitelesek számára pedig az eredetileg tervezett szeptember 1. helyett augusztus 1-én megnyitnák az árfolyamgátas megoldáshoz való csatlakozás lehetőségét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!