szerző:
MTI/Világgazdaság

A jövedelmező exportra várhatóan kevesebb árualap jut, mivel a szárazság miatt az idei gabonatermés csak átlagos lehet - írja keddi számában a Világgazdaság.

Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének főtitkára szerint "még egy átlagtermés lehetősége is benne van az évben". Noha szárazság van, 3,5-4 millió tonna termésre van esély, ami nem kirívóan alacsony.

A szakemberek úgy látják, hogy a hazai ellátás biztonsága mellett félő, hogy nem lesz elegendő árualap ahhoz, hogy a termelők éljenek a kínálkozó exportpiaci lehetőségekkel - írja az üzleti napilap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!