szerző:
MTI

Tényfeltáró mélységű elemzést tett közzé Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium nemrég lemondott államtitkára az állami földbérlet pályázatokról a kielegyenafold.hu portálon - írja a Népszabadság szombati száma.

A szövegből kirajzolódó kép szerint a kormány kedvezményes földbérletek odaítélésével hűbérbirtokrendszert épít. A döntéseket a pályázati kiírást felülíró politikai szempontok motiválják, és a döntéshozók gyakran a saját maguk által fölállított szabályokat is megszegik.

"A jelen elemzés alapján kialakuló kép még engem is megdöbbentett. A pályáztatás bevezetett rendszere elfogadhatatlan, védhetetlen, az az általunk hirdetett birtokpolitikai elvekkel teljeséggel ellentétes eredményekre vezet! A helyben lakó gazdálkodó családoknak, a fiataloknak, illetve a gazdálkodás mellett gyermekeket vállaló fiatal pároknak - a Fejér megyei eredmények tanúsága szerint - esélyt sem ad a rendszer a földhöz jutásra..." - idézi a lemondott vidékfejlesztési államtitkár elemzését a napilap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!