Népszabadság: Fideszes hűbérbirtokrendszer épül

2012. április 28., szombat, 10:26 • Utolsó frissítés: 2012. április 28., szombat, 10:27
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Tényfeltáró mélységű elemzést tett közzé Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium nemrég lemondott államtitkára az állami földbérlet pályázatokról a kielegyenafold.hu portálon - írja a Népszabadság szombati száma.

A szövegből kirajzolódó kép szerint a kormány kedvezményes földbérletek odaítélésével hűbérbirtokrendszert épít. A döntéseket a pályázati kiírást felülíró politikai szempontok motiválják, és a döntéshozók gyakran a saját maguk által fölállított szabályokat is megszegik.

"A jelen elemzés alapján kialakuló kép még engem is megdöbbentett. A pályáztatás bevezetett rendszere elfogadhatatlan, védhetetlen, az az általunk hirdetett birtokpolitikai elvekkel teljeséggel ellentétes eredményekre vezet! A helyben lakó gazdálkodó családoknak, a fiataloknak, illetve a gazdálkodás mellett gyermekeket vállaló fiatal pároknak - a Fejér megyei eredmények tanúsága szerint - esélyt sem ad a rendszer a földhöz jutásra..." - idézi a lemondott vidékfejlesztési államtitkár elemzését a napilap.


Népszabadság: Fideszes hűbérbirtokrendszer épül
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X