szerző:
hvg.hu

Mától - a Bankszövetség kérésének eleget téve - több banknál is élesedett az új, fix árfolyamú deviza lakáshiteles törlesztési kérések befogadórendszere. De nem mindenhol - írja az azénpénzem.hu.

Akad olyan pénzintézet, ahol az árfolyamgát 2.0 el sem indult, és van olyan is, ahol igen, de a bank fenntartja magának a jogot, hogy a kérelmek átvételét bármikor felfüggessze. Az azénpénzem-blog friss pénzpiaci körképe szerint több banknál az eredeti, június 1-jei határidő helyett már mától (a szabad felhasználású jelzáloghitelesek esetében pedig szeptember 1. helyett augusztus 1-jétől) lehetőség nyílik az új típusú árfolyamgát igénylésére.

Az OTP ilyen, igaz, elmondásuk szerint ha olyan mértékben megnő az érdeklődés, hogy a közszférában dolgozó ügyfeleket nem tudják zökkenőmentesen kiszolgálni, akkor az OTP felfüggeszti a nem közszférás ügyfelek kérelmeinek befogadását.

Akit érint, annak érdemes mihamarabb időpontot kérnie
©

A CIB is tartja magát a Bankszövetség ajánlásához, de kissé árnyalja a helyzetet, hogy az előzetes időpontegyeztetéshez kötött procedúrának köszönhetően májusra sok időpont már foglalt. A Budapest Bank egyelőre csak vizsgálja, hogy beindíthatná-e június 1. előtt a maga rendszerét, mert jelenleg a teljes kapacitásukat lekötik a közalkalmazottak igényeinek határidőre történő feldolgozása.

A pénzügyi blog körkérdésére az MKB-nál azt mondták, hogy az ügyletek feldolgozása a közszférás igénylésekkel párhuzamosan zajlik. De a lakáshitelesek mehetnek ezzel a témával a Raiffeisenhez, az AXA-hoz és az  UniCredithez is, míg a K&H és az Erste nem adott a blognak ezzel kapcsolatban tájékoztatást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!