szerző:
MTI

Emelkedéssel kezdték a pénteki kereskedést a legfontosabb New York-i részvényindexek. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,14 százalékos emelkedéssel, az S&P 500-as mutató 0,23 százalékos pluszban, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,37 százalékos többlettel állt a kereskedés első percében.

Csütörtökön az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed újabb mennyiségi enyhítési programjának bejelentésére szárnyaltak az amerikai piacok.

A DJIA 1,55 százalékkal 13 539,86 pontra emelkedett, az S&P 500-as mutató 1,63 százalékkal 1459,99 pontra nőtt, a Nasdaq Composite mutató 1,33 százalékkal 3155,83 pontra erősödött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!