Napi: túlköltekezett a gyógyszerkassza

2012. szeptember 26., szerda, 06:05
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A 2012-re előirányzott táppénz fele, a gyógyászati segédeszközkassza 78, a gyógyszerkassza 77 százaléka fogyott el augusztusig - írta a Napi Gazdaság szerdán.

A lap szerint a Magyar Államkincstár honlapján közölt adatok alapján a gyógyszerkasszából majdnem 28, a gyógyászati segédeszközkasszából 5 milliárd forint hiányzik. Az E-alap első nyolc havi teljesítése alapján a gyógyszertámogatásra augusztus végéig az elkölthető 185 milliárd helyett 213 milliárdot költöttek, az első nyolc hónapra tervezett 29 milliárdos gyógyászati segédeszköz-támogatás helyett pedig 33,8 milliárd volt a felhasználás.

A lap szerint a gyógyszerkassza augusztusi túlköltését figyelembe véve a gyógyszerek támogatásában éves szinten 42 milliárd, a gyógyászati segédeszközkasszában pedig körülbelül 7 milliárd forint lyuk keletkezik.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség elnöke a lapnak azt mondta: a gyógyászati segédeszközkassza első nyolc havi felhasználása alapján a 43 milliárdos előirányzattal szemben 50 milliárd forint éves költésre számítanak. Hozzátette: bízik abban, hogy a hiányt kiegészítik, év vége felé már semmilyen további megszorítás, módosítás nem járna ugyanis érdemi hatással a kassza egészére nézve.


Napi: túlköltekezett a gyógyszerkassza
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X