szerző:
MTI

Portugália három különböző lejáratú adósságpapírt értékesített szerdán, mindegyiknek jelentősen csökkent az átlagos hozama az előző aukcióhoz képest.

A 3, 12 és 18 hónapos adósságpapírokból összesen 2,5 milliárd eurónyit értékesítettek szerdán. A 3 hónapos kincstárjegyből 300 millió euróért adtak el 3,8-szeres túljegyzéssel, az átlagos hozam a novemberi 1,936 százalékról 0,667 százalékra zuhant. 

Az 1,2 milliárd euróért eladott 12 hónapos kincstárjegy átlagos hozama a legutóbb októberben megtartott aukción kialakult 2,101 százalékról 1,609 százalékra süllyedt. Az adósságpapírra 2,3-szeres volt a túljegyzés. A portugál adósságkezelő (IGCP) 2,7-szeres túljegyzés mellett 18 hónapos lejáratú kötvényeket is értékesített 1 milliárd euróért, az átlagos hozam a novemberi 2,990 százalékról 1,963 százalékra esett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!