szerző:
MTI

A Fidesz parlamenti frakciója üdvözli, hogy Oroszországban is egyre nagyobb a bizalom a magyar élelmiszerek iránt, ez ugyanis munkahelyeket és további piacokat jelent a magyar gazdáknak - írta közleményben Font Sándor.

Tovább kell növelni az Oroszországba irányuló magyar élelmiszerexportot - közölte Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke, miután kedden véget ért a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoportjának kétnapos budapesti tanácskozása.

A munkacsoport ülésén részt vevők megállapították: az eddiginél is dinamikusabban fejleszthetők a magyar-orosz agrárkapcsolatok.

A Fidesz parlamenti frakciója üdvözli, hogy Oroszországban is egyre nagyobb a bizalom a magyar élelmiszerek iránt, ez ugyanis munkahelyeket és további piacokat jelent a magyar gazdáknak - írta közleményében a parlament mezőgazdasági bizottságának kormánypárti elnöke.

Font Sándor hangsúlyozta: pártja nagyra értékeli, hogy az Oroszországba irányuló magyar mezőgazdasági export az elmúlt két évben csaknem 20 százalékkal nőtt, a 2011-es magyar élelmiszer-gazdasági export pedig meghaladta a 265 millió dollárt, amely 16 százalékkal magasabb az azt megelőző évhez képest, és a kivitel 2012 első hét hónapjában további 6 százalékkal emelkedett.

A kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődése, a növekvő export a szakpolitikus szerint azt bizonyítja, hogy "az elmúlt évek bizalomerősítő politikájának lassan beérik a gyümölcse". Hozzátette: "törekvésünk, hogy tovább növeljük exportunkat Oroszország felé, és kihasználjuk azt az előnyünket, hogy a magyar élelmiszer ismert és kedvelt az orosz fogyasztók körében".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!