A Deutsche Bank öt frankfurti devizapiaci kereskedőjét függesztette fel a Libor-botránnyal kapcsolatban - értesült a Reuters hírügynökség az ügyben járatos belső forrástól.

A meg nem nevezett kereskedők egyebek között az Euribor kamatláb meghatározásáért is felelősek voltak a banknál. Az érintettek egyike sem dolgozott vezető beosztásban.

A német BaFin pénzügyi felügyelet Libor-ügyben folytatott vizsgálatának eredménye az elkövetkező hetekben várható. A Deutsche Bank a vizsgálattal összefüggésben korábban már két alkalmazottját függesztette fel.

"Miután a banknak tudomására jutott, hogy egy bizonyos számú alkalmazottja nem megfelelő módon járt el, az érintetteket felfüggesztette vagy elbocsátotta" - közölte a Deutsche Bank szóvivője Frankfurtban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!