szerző:
MTI/Világgazdaság

Összesen több mint nyolcszáz milliárd forintot, a GDP csaknem 3 százalékát fordította tavaly az állam családtámogatásokra, valamint jövedelempótló és korhatár alatti ellátásokra - írja a keddi Világgazdaság, a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.

A cikk szerint a családi támogatásokra elköltött több mint 430 milliárd forintból csak családi pótlékra 335 milliárd forintot folyósítottak. A második legnagyobb tétel, a három éven aluli gyerekek után járó gyermekgondozási segély 60 milliárd forintot emésztett fel.

Azokra a korhatár alatti ellátásokra, amelyeket korábban nyugdíjként, tavaly pedig már szociális ellátásként folyósítottak, 280 milliárd forintot fordított az állam - olvasható a lapban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!