szerző:
hvg.hu

Nagy érdeklődés mellett került sor 2013. március 12-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), Mongólia budapesti nagykövetsége és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által szervezett magyar-mongol üzleti fórumra Budapesten - közölte az NGM.

Az NGM közleménye szerint mindkét fél kiemelte az üzleti fórum jelentőségét, amely a Magyar-Mongol Gazdasági Vegyes Bizottság ülésének előkészítését, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok bővítési lehetőségeinek beazonosítását szolgálta. Az üzleti fórumon a mongol gazdaságfejlesztési, valamint a környezetvédelmi és zöldfejlesztési minisztérium képviselői tájékoztatást adtak a mongol gazdaság kiugró teljesítményéről, a mongol kormány ambiciózus gazdaságfejlesztési terveiről és a mongol piac által kínált, még jórészt kihasználatlan befektetési és üzleti lehetőségekről, közölte a minisztérium.

A 15 fős ázsiai delegáció zömét képező mongol üzletemberek főleg a gyógyászati berendezések, az építőipari és építőanyagipari technológiák, a megújuló energetikai eljárások, az élelmiszeripar, a bányászat és a logisztika terén mutatkozó együttműködési lehetőségekről folytattak tárgyalásokat, áll az NGM közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!