szerző:
hvg.hu

Nem lesz drámai a devizahitelesmentő-csomag Gyuris Dániel, a Bankszövetség elnöke szerint.

"Nem várható széles körű, rövid távú, kiforratlan javaslatok elfogadása, amelyek zűrzavart okozhatnának" – mondta Gyuris Dániel, a Bankszövetség alelnöke. A Bloombergnek telefonon nyilatkozó Gyuris szerint a kormánnyal folytatott egyeztetések során a nem fizető hitelekről volt szó, azonban a kormány nem jelezte, hogy minden devizaalapú hitelt forintra váltanának.

A Bankszövetség alelnöke kifejtette, hogy a kormány feléjük még nem jelezte azirányú törekvéseit, hogy a vállalatok devizahiteleit forintra váltanák, ezért Gyuris Dániel szerint a nem fizető lakáshitelek megoldása "piaci alapú" lesz majd. Teljesen új eszközök bevetése a devizahitelesek megsegítésére nagy kockázatot jelentene a pénzügyi stabilitásra nézve, ezért a kormányzat valószínűleg nem kényszeríti a bankokat egy "kiszámíthatatlan útra", tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!