szerző:
MTI

Kész felülvizsgálni és valamelyest enyhíteni a banktitokra vonatkozó előírásokat Luxemburg. Az ország pénzügyminisztere szerint együtműködnének a külföldi adóhatóságokkal.

Luc Frieden a német Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak azt mondta, hogy készek lépéseket tenni a nagyobb átláthatóság megteremtése érdekében."Erősíteni akarjuk együttműködésünket a külföldi adóhatóságokkal" - mondta a lapinterjúban a miniszter. Hozzátette: a nemzetközi tendencia a bankbetétekre vonatkozó információk automatikus cseréjére irányul. "Ezt már mi sem ellenezzük keményen" - mondta Luc Frieden.

Az utóbbi időben Luxemburgot sok bírált érte banktitokra vonatkozó előírásai miatt, különös tekintettel arra, hogy április elején kirobbant az úgynevezett offshore-leaks ügy, amelyben bizalmas dokumentumok tömege szivárgott ki az adóparadicsomok világából.

Mindamellett a luxemburgi pénzügyminiszter utalt arra, azt szeretné, ha hozzájuk nem adóelkerülés végett vinnék a pénzüket az emberek, hanem azért, mert a termékek és a szolgáltatások jobban megfelelnek a nemzetközi ügyfelek kívánalmainak. Hivatalos adatok szerint a mindössze 76 ezer lakosú Luxemburgi Nagyhercegségben 26 országból 141 bank működik, és meghaladja a 3800-at a befektetési alapok száma.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!