szerző:
MTI

Kedvezményes hitelből fizethetik a fuvarozók az elektronikus útdíjat, erre kamiononként 1 millió forintot vehetnek fel a vállalkozók.

Hamarosan elindul az Útdíj Hitelprogram, az elektronikus útdíjfizetésre kamiononként 1 millió forint keretet biztosítanak a fuvarozó kkv-knak kártyán egy évre, kétszeres hosszabbítási lehetőséggel, Bubor plusz 1,5 százalékos kamattal - jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón. A tervek szerint július elejétől fogadják a vállalkozások regisztrációját, az informatikai rendszer kialakításától függően pedig várják a hiteligényeket a kamara és a VOSZ-irodáiban.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára emlékeztetett rá: a kormány szerdai ülésén fogadott el kormányrendeleteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztő Zrt. kidolgozza és elindítsa az elektronikus útdíj fizetését segítő, kedvezményes forgóeszközhitel konstrukciót a kis és középvállalkozások számára az Útdíj Hitelprogramban.