szerző:
hvg.hu

Áram helyett vécépapír app van biztosan Venezuelában – köszönhetően az ottani rezsi elleni harc eredményességének. Hivatalosan a belső ellenség az oka mindennek.

A Gurulóhordó blog legfrissebb bejegyzése végigvette, hogy mi következik mindabból, amit idehaza a rezsicsökkentéssel az év elején elkezdődött az energiaszektorban.

A legutóbbi áramszünet Venezuelában azt jelentette, hogy a házaknál felbőgtek az aggregátorok, de a városokban leálltak a közlekedési lámpák (és ez persze közlekedési káoszt is okozott), és áram nélkül maradt az energetikai minisztérium is. A Hugo Chávez halála után megválasztott venezuelai elnök, Nicolas Maduro mindezt az ellenzék szabotázs-akciójának tulajdonította, ám ennél sokkal valószínűbb, hogy az elmaradt beruházásokat bosszulták meg az elhanyagolt nagyfeszültségű hálózat elemei.

Hugo Chavez, aki állandó szabadsgáharcot vívot Venezueláért
©

A villamosenergia-szektor nagy részét (is) még Chávez idején államosították, az 1999-2013 közötti időszakban általánossá vált az állami árszabályozás. És mivel például a vízművek költségvetését is megvagdosták, Caracasban ma már a vízszolgáltatással is komoly gondok vannak. Ami biztosan van, az a vécépapír-kereső applikáció mobiltelefonra. De ez is azért lett sláget, mert a toalettkellékből is nagy a hiány.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!