szerző:
hvg.hu

A Wealth-X vagyonismerettel foglalkozó cég nemrég végzett milliárdos cenzusában azt is megvizsgálta, hogy a szupergazdagok hol rendelkeznek ingatlanokkal, melyek körükben a legnépszerűbb utcák. Az első háromba Hongkong, London és Monaco egyik utcája, környéke került be.

A Wealth-X vagyonismerettel foglalkozó cég nemrég végzett milliárdos cenzusában azt is megvizsgálta, hogy a szupergazdagok hol rendelkeznek ingatlanokkal, melyek körükben a legnépszerűbb utcák – írja a Business Insider. A milliárdosoknak mellesleg átlagban 78 millió dollárnyi ingatlan van a kezükben.

A lista 10. helyén találhatjuk a párizsi Avenue Montaigne-t, ahol egy négyzetméterért átlagban 26 ezer dollárt kell fizetni. A következő a sorban a new york-i Fifth Avenie, itt már 2 ezer dollárral drágább a négyzetméterár, itt lakik például Bill Murray amerikai színész. A nyolcadik helyre egy moszkvai utca csúszott be, 29 ezer dolláros négyzetméterenkénti árral, Alisher Uszmanov orosz oligarchának van itt ingatlana. A szardíniai Romazzino domb szaúdi és orosz szupergazdagok kedvenc helye, itt volt olyan, hogy bőven 100 millió dollár felett cserélt gazdát egy villa. A hatodik helyen Genf egyik utcája szerepel, itt lakik például a Peugeot-család. A szingapúri Paterson Hill is a legdrágábbak közé tartozik, itt lakik a Facebook egyik alapítója és egy korábbi helyi szépségkirálynő is.

A francia mediterrán vidéken lévő Cap Ferrat a negyedik helyen szerepel 79 ezer dolláros négyzetméterárral, itt Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak van egy otthona. Monaco egyik utcája befért a top 3-ba, a Grace hercegnő sugárúton van ingatlana Roger Moore-nak, vagy Andrea Bocellinek például. A dobogó második fokára a londoni Kensington Palace Gardens került fel, a környéken rengeteg követség található, illetve itt lakik Vilmos herceg és Katalin hercegnő, Roman Abramovics orosz oligarchának és Lakshmi Mittal indiai acélmágnásnak is van itt ingatlana. Az első helyet azonban Hongkong egyik hegycsúcson lévő környéke csípte el, itt 120 ezer dollár az átlagos négyzetméterenkénti ár.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!