szerző:
MTI

Fél százalék alá süllyedhet az idei év végére az éves összevetésű infláció Magyarországon - jósolták keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Goldman Sachs (GS) globális pénzügyi szolgáltatócsoport a tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai térség inflációs kilátásairól összeállított prognózisában közölte, hogy 2013 végére 0,4 százalékig süllyedő tizenkét havi magyar inflációt vár, elsősorban a közműdíj-csökkentések dezinflációs hatása miatt.

A GS londoni elemzői szerint a jelenleg érvényes londoni piaci konszenzus, amely a ház becslésénél sokkal magasabb, 1,8 százalékos magyarországi éves inflációt valószínűsít az év végére, eddig figyelmen kívül hagyta a háztartási közműdíjak csökkentésének hatásait.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!