szerző:
MTI

Megkezdődött és "rendezett keretek között folyik" a februártól havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt igénylő ügyfelek fogadása, illetve nyilatkozataik felvétele - közölte több hazai bank. Az OTP Bank külön ügyintézőket állított munkába a feladatra.

A havi kétszeri, legfeljebb 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget igénylőknek december elsejétől van módjuk arra, hogy nyilatkozzanak a bankoknál. Az ügyfelek legkorábban februárban élhetnek majd az ingyenes szolgáltatással. 

Az MKB sajtóosztályán kedden arról számoltak be, hogy bár az ingyenes készpénzfelvétel feltételeiről érdeklődők közül már az első másfél napon is többen megfordultak a bankfiókokban, a kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot egyelőre háttérbe szorítja az adventi időszak, az ünnepi készülődés szezonalitása ugyanis már javában érezhető, elsődlegesen a fedezetlen hitelek iránti kereslet élénkülésével. 

Az OTP Bank ügyfelei között is vannak már olyanok, akik érdeklődtek a díjmentes készpénzfelvételi lehetőség iránt. A fiókokhoz emiatt forduló ügyfelek kiszolgálása nem okoz fennakadást a szokásos ügymenetben - közölte a hitelintézet. 

Az OTP Bank fiókjaiban egyébként külön ügyintézőket állítottak munkába erre a feladatra - derül ki a bank honlapján közzétett tájékoztatásból, amely szerint a nyilatkozattal kapcsolatos ügyintézésre külön sorszámot kapnak az ügyfelek. A nyilatkozatot nemcsak a bankfiókokban, hanem az OTPdirekt internetbanki felületén is meg lehet tenni.

A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a bankfiókba hozzák magukkal azt a bankkártyájukat, amelyikkel szeretnék igénybe venni a havi két díjmentes készpénzfelvételt, és szükség lehet személyi azonosságot igazoló fényképes okmányra is.

Az OTP felhívta a figyelmet arra, hogy első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség nyilatkozatot tenni, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz az ügyfél a díjmentes készpénzfelvételre. 

Az UniCreditnél azt közölték, hogy a bank call centere és fiókjai is nagy érdeklődésről számoltak be, és már fogadják a konkrét jelentkezéseket.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!