szerző:
hvg.hu

A svéd IKEA bútoripari áruházlánc idén szeptemberben nyitja meg az amerikai Marriott szállodalánccal közösen létrehozott hoteleinek első egységét az olaszországi Milánóban. Bár már tavaly bejelentették, hogy indul a közös projekt, az első hotel csak idén szeptemberben nyílik majd meg; összesen 150 szállodát terveznek nyitni.

Beszáll a hotelbizniszbe az IKEA, az amerikai Marriott lánccal együttműködésben – írja a Marriott cég közleményében. A hírek szerint a svéd bútoripari áruházlánc fiatalos, funkcionális és dizájnos berendezésre törekszik majd, ugyanakkor megfizethető árakra lehet számítani.

A bútorokat a szállókba ugyanakkor nem az IKEA fogja szállítani, a projektben csupán tulajdonosként vannak jelen a svédek. A szobákat egyébként modern utazóknak szánják, természetközeli, megnyugtató színek dominálnak majd bennük, az igényesen kialakított fürdőszoba, a nagy tévé és a beépített usb-portok pedig az alapfelszereltséghez tartoznak.

Egy éjszaka 60-80 euróba fog kerülni a milánói szállóban, a Moxy névre hallgató szállodalánc mintegy 150 hotelt szeretne nyitni a következő tíz évben, ez mintegy 20-30 ezer szállodai szobát jelent. Milánó mellett Münchenben, Oslóban és Frankfurtban egy-egy, Berlinben két szállót terveznek nyitni jövő év végéig. A hoteleken kívülről sem lesz látható semmi, ami az IKEA színvilágára emlékeztetne.