szerző:
MTI

Görögország nem sieti el a visszatérést a kötvénypiacra – ezt mondta a görög pénzügyminiszter, aki szerint a korábbi terveknek megfelelően az első félév végéig dobják piacra az első, egy évnél hosszabb lejáratú görög adósságpapírt.

A hat éve recesszióban lévő ország négy éve nem ad el 12 hónapnál hosszabb futamidejű adósságpapírt, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesít.

A görög pénzügyminiszter hétfőn azt mondta a Vima görög rádióállomásnak: tartják magukat az eredeti menetrendhez. Ez azt jelenti, hogy június végéig piacra dobják az első kötvényt, de a megjelenést nem kapkodják el, húsvétig biztosan nem lesz ilyen jellegű kibocsátás.

A pénzügyminisztérium egyik illetékese március közepén azt mondta, hogy Görögország hosszú ideje első kötvénye "nagy valószínűséggel 5 éves lejáratú és nem túl nagy, 1,5-2 milliárd euró összegű lesz".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!