szerző:
hvg.hu

A düsseldorfi repülőtéren nemsokára egy robotgondnok parkolja és hozza vissza az utasok autóit, és csak a minimálbér fele az órabére.

 A düsseldorfi repülőtér új hatékonyságnövelő szolgáltatással állt elő: az utasok autóit Ray, a világ első robotgondnoka fogja leparkolni, illetve távozáskor is ő hozza majd a kocsit. Az automatizált parkolósegítővel az utasok csökkenthetik az utazási idejüket – írja a Reuters.

Ray lényegében egy okos targonca , amelyet arra programoztak, hogy időt és helyet takarítson meg a parkolóban. Ezzel a megoldással 40-60 százalékkal több autó fér el a parkolóban, így jó megoldás lenne a nagyvárosok parkolóiban is.

 

Ray óradíja 4 euró, a napidíja 29 euró. Eszerint az órabére kb. a fele a hivatalos német minimálbérnek, ami 8,5 euró. Egyelőre 249 parkolóhelyet foglaltak le a kísérletre, és ha sikeresnek bizonyul a projekt, bővítik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!