szerző:
MTI/Világgazdaság

Hamarosan légi járat indulhat Kazahsztánba Budapestről, a repülési jogra már érkezett egy kérelem a Légügyi Hivatalhoz – írja a szerdai Világgazdaság.

A lap szerint a hivatal még egy hónapig várja az esetleges kérelmeket, a benyújtásra a jogvesztő határidő augusztus 9-én jár le.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság nyilvántartása szerint 29 olyan ország van, ahova kétoldalú légiközlekedési egyezmények alapján repülhetnének Budapestről, de ezek a jogok kihasználatlanok, mert egyetlen társaság sem kérte azokat.

A repülési jogok többsége a Malév csődje után szabadult fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!