szerző:
MTI

Még ezen a héten megkezdődik a 3-as metró felújításának tervezése, miután a Főmterv pénteken megnyerte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tárgyalásos közbeszerzési pályázatát – közölte a Magyar Nemzet. A lap szeint a Főmtervnek a vonal északi meghosszabbítására is készítenie kell egy tanulmánytervet.

A Fővárosi Közgyűlés június végi döntése alapján a legalacsonyabb összegű, 1,8 milliárd forintos árajánlatot fogadták el, ebből 1,2 milliárdot a főváros, több mint 600 milliót az EU finanszíroz – közölte a lap a hétfői számában BKK-s belső forrásra hivatkozva.   

A munkálatok első ütemében a minden részletre kiterjedő, mérnöki szintű állapotfelmérést végzik el a Főmterv szakemberei – tette hozzá a beszámoló. Felidézték azt is, hogy a teljes rekonstrukció tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési pályázat elsőre eredménytelen volt. 

A második, tárgyalásos eljáráson nyertes Főmtervnek a kivitelezési engedélyeket is meg kell szereznie, feladata még az állomások építészeti megújítása, az akadálymentesítés előkészítése, valamint tanulmányterv készítése a vonal északi meghosszabbítására – olvasható a Magyar Nemzetben.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!