szerző:
hvg.hu

Sok mindent meg lehet vásárolni pénzzel, ám vannak olyan dolgok, amelyeket még egy nagy halom dollárral sem lehet megvenni.

A Business Insider összeszedett egy listát azokról a dolgokról, melyeket nem lehet pénzért megvenni. Egy-két ponttal talán lehet vitatkozni, de a többséget tényleg nem lehet megvásárolni még egy hatalmas köteg 100 dollárossal sem.

Az alábbi dolgokat szedték össze:

  1. Önbecsülés.
  2. Több idő.
  3. Készség, szakismeret.
  4. Igazi tisztelet.
  5. Munka-élet egyensúly.
  6. Jó hírnév.
  7. Egészség.
  8. A legtöbb jó dolog az életben nem kötődik a pénzhez. Ráadásul ha ezeket elveszítjük, akkor pénzzel nem tudjuk visszavásárolni.
  9. Megbékélni azzal, hogy elegendő pénzünk van, ne akarjunk többet. Vagyis ez az elégedettség.

Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy készséget, szakismeretet a pénz segítségével például lehet fejleszteni, emellett az ember az egészségét is jobban karban tudja tartani, ha van pénze. Ugyanakkor mind a két pontnál az is fontos, hogy mi magunk is akarjunk tenni ezekért. Emellett természetesen lehet még bővíteni a listát: például a boldogsággal, szeretettel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!