szerző:
hvg.hu

Sok mindent meg lehet vásárolni pénzzel, ám vannak olyan dolgok, amelyeket még egy nagy halom dollárral sem lehet megvenni.

A Business Insider összeszedett egy listát azokról a dolgokról, melyeket nem lehet pénzért megvenni. Egy-két ponttal talán lehet vitatkozni, de a többséget tényleg nem lehet megvásárolni még egy hatalmas köteg 100 dollárossal sem.

Az alábbi dolgokat szedték össze:

  1. Önbecsülés.
  2. Több idő.
  3. Készség, szakismeret.
  4. Igazi tisztelet.
  5. Munka-élet egyensúly.
  6. Jó hírnév.
  7. Egészség.
  8. A legtöbb jó dolog az életben nem kötődik a pénzhez. Ráadásul ha ezeket elveszítjük, akkor pénzzel nem tudjuk visszavásárolni.
  9. Megbékélni azzal, hogy elegendő pénzünk van, ne akarjunk többet. Vagyis ez az elégedettség.

Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy készséget, szakismeretet a pénz segítségével például lehet fejleszteni, emellett az ember az egészségét is jobban karban tudja tartani, ha van pénze. Ugyanakkor mind a két pontnál az is fontos, hogy mi magunk is akarjunk tenni ezekért. Emellett természetesen lehet még bővíteni a listát: például a boldogsággal, szeretettel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!