szerző:
hvg.hu

A Krím félszigeten lévő gyárat formálisan az orosz fennhatóság alá került Szevasztopol városa vonta magához.

Szevasztopol városa a helyi gazdaság szempontjából stratégiai fontosságúnak minősítette azt a hajógyárat, amely korábban Petro Porosenko (jelenlegi ukrán elnök) érdekeltségi köréhez tartozott - közölte az Interfax hírügynökség. A városi rendelet a gyár zavartalan működésének biztosítására, illetve társadalmi igazságtételre hivatkozik az indoklásban.

©

A korábban Ukrajnához tartozó Krím félszigetet tavaly annektálta Oroszország. A szovjet időkben a hajógyár a világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye volt, 2010-re azonban gyakorlatilag leállt, ekkor került a Porosenko által ellenőrzött Ukrprominvest csoporthoz. A város további 11 helyi céget vett át.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!