szerző:
hvg.hu

A Krím félszigeten lévő gyárat formálisan az orosz fennhatóság alá került Szevasztopol városa vonta magához.

Szevasztopol városa a helyi gazdaság szempontjából stratégiai fontosságúnak minősítette azt a hajógyárat, amely korábban Petro Porosenko (jelenlegi ukrán elnök) érdekeltségi köréhez tartozott - közölte az Interfax hírügynökség. A városi rendelet a gyár zavartalan működésének biztosítására, illetve társadalmi igazságtételre hivatkozik az indoklásban.

©

A korábban Ukrajnához tartozó Krím félszigetet tavaly annektálta Oroszország. A szovjet időkben a hajógyár a világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye volt, 2010-re azonban gyakorlatilag leállt, ekkor került a Porosenko által ellenőrzött Ukrprominvest csoporthoz. A város további 11 helyi céget vett át.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!