szerző:
MTI

Szakmai okokból nem, de családi okokból szabadon távozhatott posztjáról a NAV elnöke - mondta a kommunikációs államtitkár. Orbán Viktor arra kérte Vida Ildikót, hogy az új vezető kiválasztásáig továbbra is lássa el feladatait.

A miniszterelnök még június elején jelezte: szakmai okok alapján nem tudja elfogadni Vida Ildikó NAV-elnök lemondását, azonban a személyes és családi okok alapján igen - közölte szerdán Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Vida Ildikó már "az alaptalan amerikai vádak idején" felajánlotta a lemondását, amelyet a miniszterelnök nem fogadott el - emlékeztetett, hozzátéve, május 20-án Vida Ildikó benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

©

Kitért arra is: a kormányfő arra kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, hogy mindaddig, amíg a NAV új vezetőjéről nem döntenek, lássa el a feladatát. De mivel a lemondás benyújtását követő 60. napon megszűnik a vezetői munkaviszonya, e határidő után az új NAV-elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes látja el az intézményvezetői feladatokat - fűzte hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közölte, hogy aznap megszűnik Vida Ildikó jogviszonya, az új elnök kinevezéséig Varga Árpád irányítja az adóhivatalt.