szerző:
HVG

A német mérnöki munka megbízhatóságába vetett hitet rendítette meg, és a bemutatottnál sokkal környezetszennyezőbb dízel üzemanyag visszaszorulását hozhatja el a német Volkswagen manipulációs botránya – írja a friss HVG.

Autók millióit hívja vissza, és dollármilliárdos kiadásokra számíthat a német Volkswagen, amely úgy próbálta környezetbarátnak feltüntetni turbódízel motorjait, hogy meghamisította a szennyezőanyagok kibocsátását mérő teszteket.

A botrány alááshatja az igazán csak Európában erőltetett dízel renoméját, és közelebb hozhatja a valósághoz az autók fogyasztási és környezetszennyezési adatait.

További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!