szerző:
hvg.hu

Bár még nem tisztázott, ki is kerül házon belülre a kereskedelmi csatornánál, az Index úgy értesült, a TV2-vel komolyan számolnak a kormányban: a legnagyobb falatot kapja az újabb migrációról szóló kampányból.

Újabb migrációs kampányát a kormány a TV2-re alapozza, függetlenül attól, hogy a múlt héten zavar támadt a kereskedelmi csatorna tulajdoni viszonyaiban - értesült az Index.

A nemzeti konzultációs kampánykeretből mintegy 100 millió forintot áramoltatnak a kertévéhez, amelyet a múlt héten Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa is megvásárolt. A cikk szerint ez a legnagyobb falat a kormányzati kampányból.

Továbbra sem tudni, hogy az előző tulajdonosok, Yvonne Dederick és Simon Zsolt kinek adták el a kereskedelmi csatornát. Csütörtökön Andy Vajna hivatalosan is bejelentette, hogy az övé a televízió, Fonyó Károly azonban még aznap este közleményben tudatta, hogy - élve vételi opciós lehetőségével - ő még Vajna előtt megvásárolta a csatornát. A két vevő ugyanakkor nem ugyanazt a céget vette meg. Vélhetően hosszú ideig fog tartani, mire jogi úton sikerül kibogozni a TV2 tulajdoni viszonyait.

©

Mint arról hétfőn beszámoltunk, még egy furcsa cég akad a TV2 körül: Yvonne Dedericknek és Simon Zsoltnak van egy közös vállalata, amelyen nincs zálogjoga a televízió egykori német tulajdonosának.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!