szerző:
hvg.hu

Miután az emberek tegnap egymás kezéből tépték ki a cuccokat, sokat feltettek az apróhirdető oldalakra. Brutális összegekért kínálják a termékeket.

A Vörösmarty téri H&M-ben kitört csütörtöki hisztéria és verekedés után hamar észhez térhettek néhányan, és az új Balmain-kollekcióból máris bőven találunk a Jófogáson apróhirdetéseket. Nem is akármilyen áron: 35 ezer egy férfi póló, ami a H&M magyar oldalán 8990 forintba kerül, és 27 ezer egy napszemüveg, ami a bolt oldalán 9990 forint.

©

A három-négyszeres árnál vannak persze alacsonyabb ajánlatok is, de még azok is irreálisan magasak a bolti árhoz képest. Hirdetnek Balmain férfi pólót például 20 ezerért is, és van, aki szívesen eladná balmainos shoppingtáskáját, potom 3500 forintért.

Ez nem csak magyar jelenség, ahogyan a tömegverekedés sem volt az. Tegnap a világon több H&M-üzletben volt hisztéria a Balmain-kollekció miatt. A svéd divatcég minden évben összeáll egy-egy nevesebb divatházzal, hogy az átlag számára is elérhető árú kollekciót dobjanak piacra. Idén ez lett a francia Balmain, és az új kollekciótól sok helyen a budapestihez hasonló tömegverekedős transzba estek az emberek.

Ennek megfelelően a Balmain-cuccokkal csencselés is világtrend: az Ebayen például tömegével vannak új H&M-es balmainos ruhák, brutális áron. Találtunk 275 fontért nadrágot, ami átszámítva 120 ezer forint. Ez több mint négyszerese a brit bolti árnak, de erre legalább nem érkezett ajánlat. Találtunk egy 330 dolláros (95 ezer forintos) Balmain nadrágot is, arra már 29 ajánlat érkezett. Eredetileg 99 dollárért (28 ezer forintért) hirdették meg.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!