szerző:
hvg.hu

Eladásra kínálja a felszámoló a bedőlt Széchenyi Bank öttagú flottáját. Sajnos csak csomagban lehet megvenni az autókat, az irányár 31,7 millió forint.

Öt autót - egy Audit, három Hondát  és egy VW-t - hirdetett eladásra a Széchenyi Bank felszámolója. A kocsikat csak csomagban lehet megvenni, és elég magas irányáron - írta a Napi.hu.

Az autókra november 27-től december 12-ig lehet licitálni az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül. Íme az autópark, amelyet kizárólag csomagban ad el a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.:

egy 2009-es Audi A6 V6 TFSI,
egy 2011-es VW Polo 1,2 CR TDI,
egy 2012-es Honda Accord 2.2 CRDI,
egy 2013-as Honda CR-V 2.2i-DTEC
és egy másik Honda 2013-as CR-V 2.0i.

A kikáltási ár 31,7 millió forint, de a lap szerint ennél alacsonyabb ajánlatokkal fog találkozni a felszámoló.

Mint arról beszámoltunk, ugyanebben az időszakban keresnek gazdát a Buda-Cash cégautóinak is, de ott egyenként adnak túl a járműveken.

Képünk illusztráció, egy későbbi Audi A6 V6-ot ábrázol
©

A Magyar Nemzeti Bank tavaly decemberben vonta be a Töröcskei István tulajdonában álló Széchenyi Bank engedélyét, miután az intézmény becsődölt. Az MNB idén márciusban feljelentést tett az ügyben.

A bank 51 százaléka Töröcskei István, az Államadósság-kezelő Zrt. tulajdonában álló T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.-é volt, 49 százaléka 2013 júniusa óta az állam kezében volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!