szerző:
hvg.hu

Kéretlen reklámkiadványt kaptak a magyar vállalkozások - stílusosan Erzsébet napra időzítve.


 A postás nem csak találomra tette be a spamet mindenki ládájába, hanem gondosam megcímzett borítékokat osztott szét. Feladó: az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., amely állami tulajdonú - ellentétben mondjuk az iskolafenntartó KLIK-kel – meglehetősen jól prosperáló vállalkozás. A cég tavalyi nettó árbevétele megközelítette a 10 milliárd forintot, szolid 4,8 százalékos árbevétel arányos eredményt produkálva. A most szétküldött reklámbrosúra színtiszta önfényezés, hiszen akik már eddig is vásároltak dolgozóik számára Erzsébet utalványt, az adózási előnyök miatt tették.

©

Így nekik biztosan felesleges volt a drága emlékeztető. Az Erzsébet-utalvány 2012-ig visszanyúló múltját és nyúlfarknyi jövőjét 28 oldalon taglaló luxuskiadványról és a hozzá mellékelt DVD-fimecskéről ugyan nem derül ki, melyik nyomda illetve videó-műhely (szellemi) terméke, az értéke azonban igen. A borítékon szereplő postai információ szerint a pakk 10 ezer forint. Így ha legalább ezer vállalkozás megkapta, az 10 milliót kóstált. Aki megvásárolja az utalványokat, az „egyben a gyermekeket, nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket is támogatja az Erzsébet programon keresztül” - buzdít az utalványforgalmazó cég vezérigazgatója  a brosúra beköszöntőjében. Tegyük hozzá – ebből a feleslegesen kidobott néhány milliócskából még több gyerek eljuthatott volna nyaralni.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!