szerző:
MTI

Az idén valószínűleg már nyereséges lesz a magyar bankrendszer a tavalyi rekordveszteség után - jósolta pénteken Londonban ismertetett szektorelemzésében a Fitch Ratings.

Javul a magyar bankrendszer működési környezete, ugyanakkor a szektor kilátásai továbbra is gyengék, tekintettel a reálgazdaság lanyha hiteligényére, a korábbi időszakról áthúzódó jelentős problémákra, valamint az alacsony kamatszintből adódó szűkös kamatrésekre - közölte a Fitch.

A Fitch londoni elemzői szerint valószínűtlen, hogy a magyar bankrendszer nyereségessége visszatér a pénzügyi válság előtti évek szintjére, mivel a korábbi eredményeket a gyors növekedés és a laza hitelkihelyezési normák duzzasztották fel. A szabályozói környezet azóta sokkal szigorúbbá vált, beleértve a tőkemegfelelési követelményeket - tették hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!