szerző:
hvg.hu

Gál Péter, a földművelésügyi tárca helyettes államtitkárát januárban nevezték ki posztjára, szeptemberben a lehetséges maximális összeget nyerte el egy fiatal vállalkozókat támogató pályázaton.

Hárommilliló forintos vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el frissen alapított cégével Gál Péter, az agrártárca 33 éves helyettes államtitkára – adta hírül a szerdai Blikk.

Az idén januárban kinevezett, eredetvédelemért felelős kormánytisztviseló GLP Bormarketing Kft. nevű cégét június 17-én jegyezte be a cégbíróság, a lap szerint Gál Péter akkor már a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmai igazgatójaként javában írhatta a pályázatát, amit július elején adott be.

Szeptember 16-án már döntés született arról, hogy a cég megkaphatja a lehetséges maximális támogatási összeget, 3 millió forintot.

©

A pályázati kiírás célja a foglalkoztatás növelése volt az Új Széchenyi Terv keretében. A cég a beszámoló szerint viszonylag nyomtalanul működik, az államtitkár egri lakcímére van bejegyezve, honlapja nincs, hiába szerezte meg az indulást segitő EU-támogatást.

Bár a pályázat fiatal vállalkozók segítését tűzte ki célul, Gál Péter már nem tekinthető kezdőnek, mivel korábban két családi vállalkozásnak is ügyvezetője volt, az egyikben résztulajdonos is.

Gál Péter helyett a Földművelésügyi Minisztérium válaszolt a Blikk érdeklődésére. Mint írták, a pályázat frissen alakult vállalkozások támogatását célozta, Gál Péter pedig akkor még nem dolgozott a közigazgatásban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!