szerző:
hvg.hu

Az Államkincstárnál szoftverfrissítés van.

Nem megy zökkenőmentesen a Magyar Államkincstárnál annak a bérszámfejtő szoftvernek az átállása, amely 900 ezer (közszférában dolgozó) ember fizetését kezeli, ezért több százezer alkalmazottnál késik a novemberi bérek utalása – írja az Index.

A lap emlékeztet arra, hogy bár a törvény szerint a közszférában dolgozóknak minden hónap 10-ig meg kell kapniuk a fizetésüket, több kórházban is előfordult, hogy az októberi bért egy teljes hónappal később folyósították.

©

A Magyar Államkincstár a 444.hu-val azt közölte, hogy nála nincs is csúszás, szerintük az intézmények (munkaadók) december 2. után indíthatják a kifizetéseket. A lapnak közben főleg pedagógusok panaszkodtak arról, hogy nem kapták meg a megszokott időben a járandóságukat, és sok esetben nem is figyelmeztették őket, hogy számítsanak késésre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!