szerző:
hvg.hu

A benzin literje 6-8, a gázolaj akár 11 forinttal is olcsóbb lehet szerdától.

Általában egy-két forinttal szokta emelni vagy csökkenteni a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát (már amikor változtatja persze, legutóbb pénteken a benzin ára nem változott, a gázolaj 3 forinttal drágult literenként), ami át is szokott gyűrűzni természetesen a benzinkutak áraiba is. Most azonban a hét közepén szokatlanul nagy árváltozásra van kilátás.

A nyersolaj dollárban mért jegyzésára, meg a benzin és a gázolaj szintén dollárban mért ára is esett a napokban. Ráadásul a forint kicsivel erősödött is még a dollárhoz képest. Ezeknek az eredője az, hogy tekintélyes mértékben eshet a benzin és a gázolaj ára a magyar kutakon szerdán, vetíti előre a Portfolio.hu

A Mol hétfőn közli, hogy szerdán milyen nagykerárakat érvényesít. A lap úgy becsüli, hogy a benzin ára 6-8, a gázolajé ennél is nagyobb mértékben, 7-11 forinttal is eshet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!