szerző:
hvg.hu

A benzin literje 6-8, a gázolaj akár 11 forinttal is olcsóbb lehet szerdától.

Általában egy-két forinttal szokta emelni vagy csökkenteni a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát (már amikor változtatja persze, legutóbb pénteken a benzin ára nem változott, a gázolaj 3 forinttal drágult literenként), ami át is szokott gyűrűzni természetesen a benzinkutak áraiba is. Most azonban a hét közepén szokatlanul nagy árváltozásra van kilátás.

A nyersolaj dollárban mért jegyzésára, meg a benzin és a gázolaj szintén dollárban mért ára is esett a napokban. Ráadásul a forint kicsivel erősödött is még a dollárhoz képest. Ezeknek az eredője az, hogy tekintélyes mértékben eshet a benzin és a gázolaj ára a magyar kutakon szerdán, vetíti előre a Portfolio.hu

A Mol hétfőn közli, hogy szerdán milyen nagykerárakat érvényesít. A lap úgy becsüli, hogy a benzin ára 6-8, a gázolajé ennél is nagyobb mértékben, 7-11 forinttal is eshet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!