szerző:
hvg.hu

A netanyai rövidpályás Európa-bajnokság után a magyar úszók kapták a 220 ezer eurós pénzdíj-alap több mint negyedét: a legjobb egyéni teljesítményeket díjazó rangsor alapján 57 ezer eurót vihetnek haza - közölte az InfoRádió.

Hosszú Katinka minden idők legjobb egyéni éremtermését érte el Netanyában, Cseh László pedig az Eb-történet legeredményesebb férfiversenyzőjévé lépett elő rövidpályán - idézte fel az InfoRádió.

Hosszú hat aranyérmével és egy ezüstjével abszolút rekordot állított fel, de csak egy úszásával kerülhetett fel a pénzdíjas listára a szabályok szerint - ez pedig a 400 méter vegyesen elért eredménye lett, amiért 20 ezer eurót kapott. Cseh László második Európa-csúcsa 200 méter pillangón a harmadik helyre volt elég a netanyai pénzes rangsorban, amiért a sportoló 15 ezer euróval gazdagodik.

Abszolút összevetésben Gyurta Dániel 200 mellen úszott ideje az ötödik legjobb a pénzes mezőnyben, ezért 10 ezer eurót kap, Bernek Péter 400 gyorson kapott aranya pedig 7 ezer eurót ér. Az ötödik pénzes magyar Kapás Boglárka, aki 9. lett a nők között és 5 ezer eurót kap ezért.

©