szerző:
hvg.hu

Többszáz oldalas nyomozati anyag alapján gyanúsítják sikkasztással a Quaestor Csoport vezetőit - írja a NOL.hu.

Befejezte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az úgynevezett Quaestor-ügyben – értesült a Népszabadság. A Quaestor Csoport fő tulajdonosa, Tarsoly Csaba már végzett is az iratismertetéssel, őt továbbra is sokmilliárdos sikkasztással és csalással gyanúsítja a rendőrség - írják. A nyomozati anyag többszáz oldalasra dagadt, a gyanúsítás szerint Tarsoly Csaba és társai elsikkasztották a Quaestor-befetetők pénzének egy részét. 

A Quaestor-ügynek több mint 32 ezer károsultja van, akiknek a többsége valószínűleg soha nem kaphatja vissza a befektetését - írja a híroldal.

Tarsoly Csaba
©
A Quaestor 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt sózott rá a magas hozamígéretekkel magához csábított befektetőkre. Közvetlenül a cégcsoport márciusi csődje előtt, a külgazdasági és külügyi tárca a kisbefektetőket megelőzve, bennfentes információk birtokában menthette ki a Quaestorból az ott fialtatott 3,8 milliárd forintját.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!