szerző:
MTI

Átcsoportosításokról határozott a kormány 29,1657 milliárd forint összegben a 2015. évi központi költségvetésen belül, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó feladatok ellátása érdekében.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint azonnali hatállyal átcsoportosítanak 29,1657 milliárd forintot az NFM fejezetéhez tartozó hazai fejlesztési programok alcím javára kulturális fejlesztésekre, valamint 102,5 millió forintot a fejlesztési tárca dologi kiadásaira.

A forrást az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetből rendelik át. Az MNV Zrt. ingatlan-beruházásai, ingatlanvásárlásai jogcím előirányzatából 7,6431 milliárd forint, az egyéb eszközök vásárlása jogcímcsoportból 125,1 millió forint, az állami tulajdoni részesedés növekedését szolgáló keretből 500 millió forint, az MVM Zrt. tőkeemelése jogcímen fenntartott keretből 18 milliárd forint, a Nemzeti Lovarda fejlesztésével kapcsolatos kiadások jogcímén elkülönített keretből 2 milliárd forint, a Rubik kocka gondolatisága ihlette kiállítási központ létrehozására biztosított forrásból 1 milliárd forint szolgálja a továbbiakban az NFM-hez tartozó feladatok megvalósítását.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!