szerző:
hvg.hu/MTI

Megindult a kőolaj kitermelése az Északi-tenger északi, Egyesült Királysághoz tartozó részén található Cladhan mezőn, amelyben a Mol-csoport 33,5 százalékos részesedéssel rendelkezik – közölte az olajipari társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Megindult az az Egyesült Királysághoz tartozó Cladhan mezőn a kőolaj kitermelése, a mező operátora 64,5 százalékos részesedéssel az abu-dzabi kormány tulajdonában lévő Abu Dhabi National Energy Company (TAQA), valamint egyharmad arányban a MOL tulajdona, amelynek Tern Alpha platformjába kötötték be a Cladhan mező kútjait.

A mezőfejlesztési programban két felszín alatti termelő kutat (P1 és P2), valamint egy felszín alatti visszasajtoló kutat (W1) fúrtak. A mező 17,5 kilométer távolságra található a TAQA által működtetett Tern Alpha platformtól. A közlemény szerint a kitermelés megindulásával a magyar olajipari konszern első egyesült királyságbeli mezőfejlesztési projektje áll termelésbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!