szerző:
hvg.hu

A költségvetésen belüli átcsoportosítással és fejezetkiegészítéssel kap támogatást fejlesztésekhez több mint 130 önkormányzat – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. Egyebek mellett uszodák, sportcsarnokok, utak építését, közintézmények, járdák felújítását fedezik a pluszpénzből, valamint egyéb beruházások önrészét és hitelkiváltást. Jelentős összeghez jut Óbuda, Hódmezővásárhely, Monor, a legtöbbet pedig Vác kapja.

400 milliót kap Balmazújváros uszodafejlesztésre, és 200 milliót Apátfalva sportcsarnok építésére. 200 millióból építhet iskolát Mór, és 400 millióból Pomáz óvodát.

Vác kapja a legtöbbet, 2 milliárd forintot, az elkészült mélygarázs helyzetének rendezéséhez. Monor új sportcsarnokára 1,5 milliárd jut. Összesen több mint másfél milliárdot kap Óbuda a Heltai Jenő téri piac fejlesztéséhez, a Váradi utca meghosszabbításához, egy nem részletezett sportcélú beruházáshoz, valamint az Árpád Gimnázium nyílászáróinak cseréjéhez. Hódmezővásárhelynek, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter városának 1,2 milliárdot adnak önkormányzati fejlesztésekre, valamint azok önerejének biztosításához.

Lenti 700 milliót költhet turisztikai célú beruházásra, amelyet nem részleteztek a kormányhatározatban. Kisvára 500 milliót kap önkormányzati fejlesztésekre, ugyanennyit Cegléd is útépítésre, fürdőfelújításra, valamint Budakalász „települési fejlesztésekre”. A bátonyterenyei uszoda építéséhez kapcsolódó hitel kiváltására szintén 500 milliót ad a kormány. Mezőcsátnak 450 millió támogatást biztosítanak közösségi ház építéséhez és a fürdő visszavásárlásához.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!