szerző:
MTI

A szépségiparban dolgozóknak nem kell online pénztárgépet használniuk, de továbbra is számíthatnak az adóhivatal rendszeres ellenőrzésére – írja a szerdai Magyar Idők.

A fodrászok, a kozmetikusok és a szépségipari ágazat más, kisebb szereplőinek túl nagy terhet jelentene az online pénztárgépek alkalmazása, a nagyobb szalonokban viszont már működnek az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépek.

Az adóhatóság ugyanakkor rendszeresen ellenőrzi az ágazatot, tavaly félezer vizsgálatot végeztek.

A lap Kis Péter Andrástól, a NAV szóvivőjétől úgy értesült, hogy negyvenmillió forintnyi adóhiányt fedeztek fel a revizorok, és 36 millió forint büntetést róttak ki. Idén novemberig szintén körülbelül 450 eljárás zajlott le: ezekben 32 millió forint adóhátralékot tártak fel az ellenőrök, a büntetések összege pedig nagyjából 60 millió forint volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!