szerző:
MTI

Orbán Viktor kormányfő Tessely Zoltánt nevezte ki Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá. A kinevezésről szóló utasítás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A január elsejétől hatályos kinevezés szerint a biztos együttműködik a térséghez tartozó megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel, valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal. Az együttműködés keretében összehangolják a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását.

A biztos részt vesz a térség fejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és végrehajtásában, továbbá koordinálja a térséghez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó fejlesztési források terhére támogatott projektek megvalósítását.

Tessely Zoltán az érintett szervezetektől adatokat, információkat kérhet, továbbá a kapcsolódó dokumentumokba a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően betekinthet. A tevékenységét a miniszterelnök irányítja.