szerző:
MTI/hvg.hu

Az állami Főgáz január 1-jén átvette az E.On 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját.

Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém megye lakossági földgázfogyasztóit az idei év első napjától a Főgáz látja el, a váltással kapcsolatban a fogyasztóknak nincs teendőjük. A szolgáltatóváltás miatt nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a leolvasási menetrend sem változik - mondta el Králik Gábor, a Főgáz vezérigazgatója az MTI-nek.
    A műszaki kérdéseket érintő problémákkal, például gázszivárgás vagy meghibásodás esetén továbbra is az E.On, illetve a Magáz földgázelosztó társaságaihoz kell fordulni, a mérőleolvasást is ezek a társaságok végzik a korábban megszokott módon.
    A vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy az E.On elszámol a fogyasztókkal, akik a 2015. december 31-i mérőállás szerint végszámlát fognak kapni. Ha valaki tartozik, de nincs lekapcsolva a szolgáltatásról, annak a korábbi szolgáltatójánál kell rendeznie a hátralékot. A kikapcsolt fogyasztóknál viszont csak a tartozás rendezése után tudják újra elindítani a gázszolgáltatást.
    Az érintett megyeszékhelyeken és két megyei jogú városban - Székesfehérvár, Dunaújváros, Szekszárd, Pécs, Kaposvár, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Veszprém - nyolc új Főgáz-ügyfélszolgálati iroda nyílik január 4-én. Az érintett megyékben már 51 postai ponton is lehetséges az ügyintézés.
    A Főgáz tavaly év elején mintegy 800 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult, döntően budapesti lakossági fogyasztó földgázellátását biztosította. Ez a szám áprilistól folyamatosan, majd augusztustól ugrásszerűen nőtt, akkor vették át ugyanis a Magyar Telekom csaknem 60 ezer földgázfogyasztóját. Az E.On ügyfeleinek átvétele után, illetve az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. (korábbi nevén GDF Suez Energia Magyarország Zrt.) 750 ezer lakossági ügyfelével együtt a cégcsoport 2,2 millió egyetemes földgázfogyasztót szolgál ki, és a Tigáz 1,2 millió fogyasztójának legkésőbb idén októberi átvétele után az összes hazai, azaz több mint 3,4 millió lakossági fogyasztó a társaságnál lesz. Az ősszel megvásárolt ENKSZ sorsáról még nincs döntés, az egyik elképzelés szerint beolvasztják a Főgázba, a másik lehetséges megoldás, hogy egy ideig még egymás mellett működne a két vállalat - közölte Králik Gábor.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!