szerző:
hvg.hu

A napi.hu szerint Kovács Ákos előadó-művészettel foglalkozó bt.-jének mérlegfőösszege 2014 végén meghaladta az 576 millió forintot, az évet 97 milliós nyereséggel zárta. De ez még nem minden.

A lap a Céginfó adatai alapján vizsgálta a zenész üzleti eredményeit. E szerint 2010-ben 261, 2012-ben 241 milliós forgalmat bonyolított az 1992 májusában létrehozott Fehér Sólyom Bt. (beltag Kovács Ákos, kültag a felesége, Őry Krisztina), amelynek bevétele 2013-ban 285 millióra nőtt, majd 2014-ben az éves forgalom 267 millió forint volt. A cég adózott eredménye tavaly meghaladta a 97 milliót, de osztalékot nem fizetettek a tulajdonosoknak.

Ákos ezen kívül uniós támogatást is nyert 2012-ben, amikor a bt. a "KMOP (Közép-magyarországi régió) komplex vállalati technológiai fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára" címmel kiírt pályázaton nyert el 27,965 millió forint uniós-magyar támogatást. A támogatás aránya 30 százalék, de hogy pontosan milyen fejlesztést valósított meg ennek segítségével Kovács cége, az nem derül ki.

©

E mellett az Ákos-koncerteket milliókkal támogatta - többek közt - az elmúlt években az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közszolgálati rádióknak és tévécsatornáknak készített szignálokat, zenei anyagokat és két koncertfelvételét honorálta több mint 26 millióval.

Karcolatok című műsorának 2014 júliusi bemutatására a Párizsi, Moszkvai és Római Magyar Intézetben 10 millió forint támogatást nyert el a Balassi Intézet a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) zenei kollégiuma meghívásos pályázatán. Kovács Ákos ezzel kapcsolatban azt mondta sajtótájékoztatóján, hogy ebből az ő fellépési díja koncertenként 100 ezer forint.

Van egy Borpatikája is Ákosnak két társával - Urbán Dezsővel és Tiffán Zsolt borásszal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével -, ez azonban veszteséges,

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!