szerző:
hvg.hu

Több mint négyezer munkavállaló felvételét tervezi a német Lufthansa ebben az évben - közölte a légitársaság.

2800 új légiutaskísérőt vehetnek fel, közülük 1400-at a frankfurti, 600-at a müncheni bázisra, 800-at Zürichbe a Swiss-hez, 360-at az Eurowings bécsi, düsseldorfi és hamburgi bázisára, 200-at Bécsbe az Austrianhez és 30-at a Lufthansa Cityline-hoz Münchenbe.

Ezen felül a cégcsoport 240 pilóta (kapitányok és első tisztek egyaránt) felvételét tervezi, közülük 140-en az Eurowings-hez, százan az Austrianhez kerülnének, illetve a tervek szerint ismét kölcsön adnának pilótákat a Turkish Airlines-szal közös cégüknek, a SunExpress-nek, amely hosszú távú járatokat üzemeltet az Eurowings-nek.

Várhatóan a müncheni bázison is lesz létszámbővítés, az utaskiszolgálási területre 150 embert vehetnek fel ebben az évben.

A társaság 2015. szeptember végén 119 300 dolgozót foglalkoztatott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!