szerző:
MTI

Kínában az állam a tulajdonában lévő bankokon keresztül részvényeket kezdett vásárolni kedden, hogy elejét vegye az újabb zuhanásnak.

Hétfőn egy rossz kínai makrogazdasági adat eladási hullámot indított el, akkor a sanghaji és a sencseni tőzsdék irányadó mutatói 7 százalékos limittel zuhantak, emiatt a kereskedést egész napra felfüggesztették.

A Bloomberg jelentése szerint hétfőn a kínai részvények piaci tőkeértéke 590 milliárd dollárral csökkent.

A Reuters azt jelentette, hogy kedden 2 százalékos mínuszban indítottak a kínai tőzsdemutatók, de részben az állami bankok 20 milliárd dollár összegű részvényvásárlásaira a tőzsdeindexek napközben már a pozitív tartományba kerültek. A beavatkozás hatására a sanghaji és a sencseni tőzsde vezető részvényeinek mozgását összegző CSI300 index 0,3 százalékos erősödéssel fejezte be a keddi kereskedést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!