szerző:
hvg.hu

Nagyjából másfélszer annyian dolgoznak a Belügyminisztériumban, mint amennyi embernek helyet kerestek a minisztérium leendő, várbéli épületében - írja a Figyelő.

A Belügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség is a Várba költözne, a belügy számára két ingatlant szemeltek ki, az egyik az Országház utcában, a másik az Úri utcában van.

A Figyelő viszont úgy tudja, hogy máris kiderült, a BM-dolgozóknak nem lesz elegendő helyük. Hiába állítottak össze ugyanis összesítést a minisztériumok dolgozóiról, a minisztériumi épületekben annál valójában másfélszer többen dolgoznak: olyan, más belügyi területhez tartozó dolgozók ők, akik napi szinten a tárcához csatlakozva végzik a munkájukat. Így már az állapotfelmérések során kinőtte leendő székhelyét a minisztérium, bár a Figyelő cikkében pontos számok nem szerepelnek.

 Figyelő szerint a BM-hez bizonyos mértékig hasonló helyhiány merült fel az NGM Szentháromság téri épülete kapcsán.

A költözésnek mindenesetre még nincs határideje, a hetilap szerint a következő kormányzati ciklusban kezdődhet el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!