szerző:
hvg.hu

Egy volt idegenlégiós irányítja Simicska Lajos hirdetőoszlopainak védelmét a budapesti oszlopháborúban - írta a Blikk.

Rádi Gábor, a Mahir által megbízott őrző-védő cég ügyvezetője Soroksári úti főhadiszállásáról telefonon irányítja munkatársait, a térkép előtt stratégiákat alkot, hogyan tudják kevés emberrel megóvni a több mint 700 oszlopot a BKK Közút csapataitól és daruitól – közölte a Blikk.

A lap szerint a férfi az idegenlégióban szerzett tapasztalatait használja az oszlopok megvédésében.

©

A Blikk felidézte, hogy a háború tavaly karácsony előtt kezdődött, amikor a Fővárosi Közgyűlés felmondta a Mahirral kötött 25 éves szerződést, és úgy határoztak, nincs helyük Budapesten az oszlopoknak, és a cégnek december 31-ig el kell bontania őket, különben a BKK teszi meg Simicskáék költségére.

A napokban el is kezdték a bontást, de az Andrássy úton ellenállásba ütköztek, három biztonsági őr körbeállta az ottani oszlopot. A Mahir bíróságon támadta meg a közgyűlési döntést, és szerintük jogerős ítéletig nem lehet elbontani az oszlopokat. Azóta megy a kergetőzés a BKK és az őrző-védők között – fogalmazott a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!